Tempat-tempat menarik di Johor

LEGOLAND MALAYSIA

LEGOLAND Malaysia, yang dibuka kepada orang ramai pada 15 September 2012, LEGOLAND yang keenam dibina di dunia dan yang pertama di Asia. Direka untuk keluarga dengan kanak-kanak yang berumur di antara 2 dan 12, LEGOLAND Malaysia mempunyai lebih 40 tunggangan interaktif, persembahan dan tarikan. Taman LEGOLAND adalah berdasarkan universal popular LEGO mainan bangunan dan keluarga menawarkan peluang untuk menolak sempadan imaginasi dan kreativiti, dan berhibur sambil belajar secara praktikal dan suatu pengalaman yang interaktif. Kanak-kanak berupaya membina cabaran dengan model LEGO yang menakjubkan, aktiviti yang mesra keluarga dan hiburan yang akan menarik penonton ke sana.

 

 

HELLO KITTY

The first Sanrio Hello Kitty taman tema dari  Jepun, terdiri daripada pelbagai aktiviti melalui tarikan, aktiviti interaktif dan bertemakan Kitty Hello. Ciri-ciri utama termasuk Black Wonder, pengalaman berteknologi tinggi bertemakan interaktif dan Kitty House, Rumah Hello Kitty lengkap dengan ruang tamu, bilik tidur, bilik mandi dan dapur. Pengunjung juga boleh melihat ke hadapan untuk "Purrfect" peringkat yang akan menempatkan Hello Kitty dan rakan-rakannya di mana mereka akan mempamerkan persembahan secara langsung.
Katakanlah 'Hello' kepada satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan
iaitu Wishful Studio, pengunjung boleh menikmati cara – cara membuat barang kemas, pakaian pakaian ke studio foto serta melawat salon kuku di mana mereka boleh menghias kuku mereka dengan watak-watak kuku seni Sanrio. Selain itu, pengunjung boleh membuat biskut berbentuk Hello Kitty di Studio Cookie dan membuat dan mereka sendiri anak patung Hello Kitty di kilang anak patung di Wishful Studio.
Pelawat boleh mengalami Friendship Land dengan taman permainan, menikmati tunggangan cawan teh dan mempunyai peluang bergambar dengan Hello Kitty dan rakan-rakan, manakala kanak-kanak juga boleh menyambutsambutan ulang tahun yang tidak dapat dilupakan dengan Hello Kitty di Apple and Strawberry Party Rooms.

 

JOHOR PREMIUM OUTLETS

Johor Premium Outlets ® adalah koleksi 80 pereka dan jenama kedai - kedai yang memaparkan penjimatan sebanyak 25% kepada 65% setiap hari. Pusat yang dimiliki oleh "Genting Simon Sdn Bhd" (GSSB), anak syarikat milik penuh Simon Genting Ltd ("SGL"). SGL sebaliknya merupakan usaha sama 50:50 antara Azzon Ltd ("Azzon"), yang merupakan anak syarikat milik penuh Genting Plantations Bhd, dan Premium Outlets ®, salah satu daripada Kumpulan Hartanah Simon.

Apakah Premium Outlets ®?

Premium Outlets ® adalah portfolio pusat membeli-belah kedai yang membawa bersama-sama jenama yang terbaik dalam persekitaran luaran yang unik dan menawarkan penjimatan hebat di antara 25 hingga 65 peratus setiap hari. Setiap pusat mempunyai tarikan membeli-belah dan destinasi yang menawarkan :
• Penjimatan jualan kilang sebanyak 25% kepada 65% setiap hari
• Campuran kedai mewah pereka terkemuka dan nama jenama yang berkualiti
• Satu lokasi yang mudah diakses dan berdekatan denagn  tarikan lain

Satu persekitaran dan pengalaman yang menarik untuk membeli-belah dan menyeronokkan untuk seisi keluarga

 

 

 


Copyright © 2013 | NASDEC2013